VERSENYZÉS

Átszakítjuk a célszalagot

A versenysport mindig is közel állt a BFGoodrich® márkához: a versenypályákon és a sivatagi versenyeken is több mint egy évszázada szerepelnek sikeresen abroncsaink.  

bfgoodrich truck tyres competition circuit

kamionversenyek ; teherautós kihívás ; versenygumik
BFGoodrich
A BFGoodrich® gumiabroncsok a célvonal felé tartanak.

Már a kezdetetkkor mindenkit ámulatba ejtettünk, amikor a ma már legendás Indianapolisi 500 mérföldes versenyt két egymást követő évben, 1914-ben és 1915-ben is megnyertük.
A versenyzést annyira imádtuk, hogy innentől semmi nem állíthatott meg bennünket! Versenyről versenyre nyertük a trófeákat. Az egyik csúcspont 1994 volt, amikor az új-zélandi Rod Millen Toyota Celica-jával megnyerte a világ leghíresebb és legkeményebb hegyi autóversenyét Pikes Peak-nél.

De az off road versenyek sem idegenek számunkra; itt is látható nyomokat hagytunk magunk után. Már 1972-ben megnyertük a Baja 1000 versenyt, majd Corky és Scott McMillin versenyzőkkel győzedelmeskedtünk a SCORE Baja 500-on 1983-ban és 1988-ban is. Először  a Rally Raid világbajnokságon 1999-ben szerepeltünk eredményesen. 1986 és 2007 között versenygumijaink nem kevesebb, mint 21 egymást követő győzelmet arattak a Baja 1000 versenyen, és így az amerikai off-road versenyek referenciaabroncsai lettek.

Vidéo Competition

Abroncsaink és csapataik 2011-ben és 2012-ben a FIA Cross Country Rally világbajnokságon, majd az Australasian Safari-n is bajnoki címet nyertek. Dakarban először 1999-ben nyertünk, Jean-Louis Schlesser pilótával. Afrikát többször is megjártuk, mígnem 2017-ben a borzalmas időjárási és vezetési viszonyok ellenére a Peugeot csapatával 13-madjára is győzedelmeskedtünk.                                                                                                        
A rali-világbajnokságokon 2006 és 2010 között abroncsaink minden pilóta és autómárka kategóriában nyertek, ezzel is bizonyítva kiváló teljesítményüket. A Citroën és a Ford csapatával és a sorozatban ötször nyertes Sebastien Loeb-bel ott álltunk a dobogón.

Video Historique Competition

A 2007-es Interkontinentális ralibajnokság részeként az első évben a Peugeot-val elhoztuk az aranyat.
A 2017-es Selyemút-ralin sorozatban másodszor nyertünk Cyril Despres-vel és a Peugeot-val. Ez a Moszkvát Hsziannal összekötő kamionverseny minden nézőt lebilincselt, mivel a 9000 km-es és 15 napos versenyen váratlan események sorozata folyamatosan változtatott a kialakult sorrenden.