TÖRTÉNETÜNK

Úttörő teljesítmény

Mióta első abroncsunk legördült a munkapadról, folyamatosan feszegetjük a gumik teljesítményének határait.
 

1870-ben Benjamin Franklin Goodrich, egy vizionárius, autodidakta vállalkozó létrehozta Észak-Amerika legelső gumiabroncsgyárát az ohiói Akronban. Már itt, a kezdetekkor is az abroncs teljesítménye volt a legfontosabb. Fia, Charles Cross Goodrich később létrehozta a vállalat első kutatóközpontját az Egyesült Államokban.
 

A BFGoodrich® a Ford A-modell hivatalos abroncsaként már 1903-ban kiemelkedett versenytársai közül. Ez az autómodell lesz az első, amely a keleti parttól a nyugati partig keresztülszeli Észak-Amerikát.
 

Természetesen a korai repülőiparba is hamar becsatlakoztunk. 1909-ben a BFGoodrich® a Curtiss Aeroplane Corporation vállalat repülőjén megdöntötte a 75 km/h-s sebességrekordot egy a franciaországi Reims-ben tartott nemzetközi repülőversenyen. Legendává azonban csak pár év múlva váltunk, amikor 1927-ben a BFGoodrich® Charles Lindbergh Spirit of Saint Louis nevű gépén a világtörténelemben először átrepülte az Atlanti-óceánt. 1977-ben a Columbia űrrepülővel gumiabroncsaink még az űrt is meghódították.

A BFGoodrich®-nél állandóan új ötleteken és lehetőségeken törjük a fejünket, és ehhez rendre új kihívások elé állítjuk magunkat. Ez tette lehetővé, hogy az abroncstervezés területén sok első helyet szereztünk, és számos mérföldkő fűződik a nevünkhöz.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours

kamiontörténelem ; bf goodrich kamion ; repülőverseny
BFGoodrich
Nincs is jobb érzés, mint robusztus BFGoodrich® abroncsokon biztonságban hazavezetni.

bfgoodrich truck tyres history heritage shop

Ford A-modell ; első Amerika-átutazás ; városi utasszállítás
BFGoodrich
A BFGoodrich® gumik a tömegközlekedésben a legjobb ár-/értékarányt kínálják.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017